Programma 'Tijd voor Torens'


De gemeente Tilburg heeft een verscheidenheid aan cultureel erfgoed. Naast monumenten uit verschillende periodes staan er in de gemeente kerken en moskeeën, het Paleis-Raadhuis, industriële fabrieken maar ook torens. Torens vallen op! Ze maken een onderdeel uit van een gebouw, zijn onderling divers en hebben verschillende functies. Hoe is de geschiedenis van een toren verlopen, hoe zien ze er nu uit en hoe was dat vroeger?

Stadsmuseum Tilburg ontwikkelde met onder andere Vincents Tekenlokaal het educatief schoolprogramma 'Tijd voor Torens'. Met dit programma leren de leerlingen over herkenningspunten in de eigen buurt en over verschillende tijdsperiodes en functies van torens in verleden, heden en toekomst.

Werkboek + handleiding docent
Het programma bestaat uit een werkboek met een voorleesverhaal, opdrachten, stickers en een lied. De kinderen maken onder andere kennis met Koning Willem II die het Paleis (met vier korte torens) liet bouwen, leren meer over de functie van een watertoren, een woontoren, een minaret en een uitkijktoren. Bij het werkboek zit een handleiding voor de docent.

Aanvragen programma
Dit programma is gratis voor leerlingen uit groep 4 van het basisonderwijs in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Neem hiervoor contact op met Sandra van Dam van Stadsmuseum Tilburg: sandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl / 06 - 575 62 196.

+++++++++++++++++++++++++++


Tekenles + rondleiding Paleis-Raadhuis door Vincents Tekenlokaal
Het is mogelijk om als aanvulling op bovenstaand programma een rondleiding + tekenles te boeken in het Paleis-Raadhuis; de voormalige school van de 13 jarige Vincent van Gogh in de tijd dat het de Hooge Burgerschool Willem II was. Eén van de plekken waar de indrukwekkende en prachtig historische torens te zien zijn die in het programma Tijd voor Torens worden genoemd!

Wil je deze les boeken?
De kosten hiervoor zijn € 125,00. Klik hier voor meer informatie & om de les + rondleiding te boeken.


+++++++++++++++++++++++++++

Programma: Tijd voor Torens

Tijd Voor Torens 2
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal