Vincents Tekenlokaal staat voor het oude tekenambacht én voor nieuwe tekentechnieken zoals digitaal tekenen. Je vindt Vincents Tekenlokaal in Het Paleis van Tilburg: een monumentale plek, waar Vincent van Gogh ruim 150 jaar geleden tekenles kreeg als 13-jarige jongen. In ons 19e-eeuwse tekenlokaal ga je terug in de tijd. Op onze 21e-eeuwse digitale tablets zijn de mogelijkheden oneindig.

KOM MET JE KLAS >>
De tekenlessen van Vincents Tekenlokaal zijn zowel voor het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Onze ervaren tekendocenten zorgen voor een uitdagende tekenles, waarin leerlingen ruimte krijgen om te experimenteren, zowel analoog als digitaal. De lessen zijn rechtstreeks en gemakkelijk te boeken via ons ticketsysteem, ook met de bon van Museumschatjes.

TEKENLESSEN EN WORKSHOPS >>
Voor tekenliefhebbers van jong tot oud organiseren we tekencursussen en workshops. Je werkt met verschillende materialen, technieken en enthousiaste tekendocenten. Regelmatig werken we samen met andere partijen in de stad.
Voor tekenliefhebbers tussen de 10 en 14 jaar is er het bijzondere talentenprogramma De Nieuwe Vincent

Tekenen is een avontuur. Als je begint weet je nog niet waar je eindigt. Je onderzoekt het materiaal en het onderwerp. Je experimenteert, je verrast jezelf, het lukt prachtig of juist helemaal niet, het hoort er allemaal bij…

Analoge tekenlessen vanaf groep 3 van de basisschool.

Vtl Hey 7859 Lr Uitsnede

Ontdek de mogelijkheden van digitaal tekenen

Vtl Hey 7844
Prijzen en tijden
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal