Tekenlessen en workshops voor kinderen, jongeren, volwassenen & scholen


Je vindt Vincents Tekenlokaal in Het Paleis van Tilburg: een monumentale plek, waar Vincent van Gogh ruim 150 jaar geleden tekenles kreeg als 13-jarige jongen. In ons 19e-eeuwse tekenlokaal ga je terug in de tijd & op onze 21e-eeuwse digitale tablets zijn de mogelijkheden oneindig.

Vincents Tekenlokaal staat voor het oude tekenambacht én voor nieuwe tekentechnieken zoals digitaal tekenen. Dit kun je allemaal ontdekken. Tekenen is een avontuur. Als je begint weet je nog niet waar je eindigt. Je experimenteert, je verrast jezelf, het lukt prachtig of juist helemaal niet, het hoort er allemaal bij…!

In onze cursussen en workshops werk je met verschillende materialen en technieken. Je wordt daarbij begeleid door enthousiaste en bevlogen docenten. Kwaliteit van een les staat voorop, maar zeker ook het plezier. Check snel het aanbod van dit moment via onderstaande button! Met regelmaat worden er lessen aan toegevoegd. Wil je hiervan op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief.

Op onze workshops en cursussen is de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg van toepassing. Ook zijn er mogelijkheden via Stichting Leergeld.

Kom tekenen in ons 19e eeuws tekenlokaal!

Een unieke plek waar je letterlijk in de wereld van de jonge Vincent van Gogh stapt

Vtl Hey 7859 Lr Uitsnede

Ontdek de mogelijkheden van digitaal tekenen

Je werkt met ontelbare kleuren en lagen, kunt details heel goed uitwerken en verwijderen wat je niet mooi vindt!

Vtl Nov 2020 Hey 0328
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal