De-nieuwe-vincent-banner.jpg#asset:1588

De Nieuwe Vincent is een jaarlijks terugkerend talentenprogramma voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar. Het doel is dat de deelnemende jongeren zich verder ontwikkelen in hun talent en bouwen aan een portfolio. De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal en wordt georganiseerd in samenwerking met Vincent van GoghHuis in Zundert, Van Gogh Village Nuenen en De Nobelaeruit Etten-Leur.

De deelnemende jongeren werken aan hun vaardigheden, ontdekken waar ze wel en (nog) niet zo in uitblinken, raken geïnspireerd en vinden steeds meer een eigen signatuur. Samen met andere getalenteerde jongeren stappen ze dit boeiende proces in. Ze gaan aan de slag onder begeleiding van zeer kundige docenten, volgen masterclasses, bezoeken ateliers, musea, een kunstacademie en plekken waar Vincent van Gogh is geweest tijdens zijn periode in Brabant.

In de tussentijd bouwen ze aan een eigen portfolio waarvan ze ook een gedeelte laten zien in een volwaardige eindexpositie. Tot slot wordt er uit alle deelnemers 'De Nieuwe Vincent' gekozen!

Klik hier voor meer info & om mee te doen aan de editie van 2024!

De deelnemers van De Nieuwe Vincent in 2023

Groepsfoto Gekke Henkie Hey 0839 Aangepast
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal