Vincents Tekenlokaal

‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal’, een beroemd citaat van de nog beroemdere natuurkundige Albert Einstein (1879-1955).

Vincents Tekenlokaal is dé creatieve plek in Tilburg waar de verbeeldingskracht wordt geprikkeld. Vincents Tekenlokaal staat voor talentontwikkeling en tekenplezier en is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Vincents Tekenlokaal

Het tekenlokaal startte in 2009 in het Paleis-Raadhuis van Tilburg. Hier kreeg Vincent van Gogh zijn eerste tekenlessen. Vincents Tekenlokaal richt zich op kunsteducatie en (teken)talentontwikkeling en ontwikkelt en organiseert tekenlessen, cursussen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Het team van Vincents Tekenlokaal bestaat uit gediplomeerde docenten en kunstenaars. De woorden talentontwikkeling, creativiteit, onderzoek, analyse, verbeeldingskracht en creatief proces zijn een leidraad in de begeleiding. Het jaarlijks terugkerende project De Nieuwe Vincent is hiervan een goed voorbeeld.

De wereld om ons heen verandert voortdurend. Je hebt creativiteit nodig om je daarin te handhaven. Door te kijken naar kunst, kunst te ervaren en vooral door zélf te tekenen wordt creativiteit gestimuleerd en ontwikkeld. Bij ons kun je je digitaal, op papier en zelfs in 3D uitleven.

Vincents Tekenlokaal en Stadsmuseum Tilburg zijn onderdeel van Stichting Mommerskwartier.
Voor vacatures kijk op: www.werkenbijmommerskwartier.nl

Vincents team staat voor je klaar!

Marloes Coppes Aangepast

Marloes Coppes

Wietske Weijtmans Aangepast

Wietske Weijtmans

Marieke Coenen Aangepast

Marieke Coenen

Ivo Van Leeuwen Aangepast

Ivo van Leeuwen

Hoi Shan Mak Aangepast

Hoi-Shan Mak

Djenne Fila Aangepast

Djenné Fila

Bregtje Zitman Deelen Aangepast

Bregtje Zitman-Deelen

Maiia

Maiia Reith

Prijzen en tijden
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal