Vincents Tekenlokaal in Ontdekstation013

‘Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal’, een beroemd citaat van de nog beroemder natuurkundige Albert Einstein (1879-1955).

Vincents Tekenlokaal is dé creatieve plek in Tilburg waar de verbeeldingskracht wordt geprikkeld. Vincents Tekenlokaal staat voor talentontwikkeling. Vernieuwing ontstaat op plekken waar mensen uit verschillende disciplines samenwerken en waar disciplines gelijkwaardig en vanzelfsprekend worden ingezet.

Meer over Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal is de enige locatie in Nederland waar iedereen op digitale tekentablets kan tekenen. Er staan maar liefst 20 Wacom tablets voor je klaar! Het tekenlokaal startte in 2009 in het Paleis-Raadhuis van Tilburg. Hier kreeg Vincent van Gogh zijn eerste tekenlessen. Vincents Tekenlokaal richt zich op kunsteducatie en (teken)talentontwikkeling van kinderen en jongeren (en volwassenen).

Het team van Vincents Tekenlokaal bestaat uit gediplomeerde docenten en kunstenaars. De woorden talentontwikkeling, creativiteit, onderzoek, analyse verbeeldingskracht en creatief proces zijn een leidraad in de begeleiding. Jaarlijks terugkerende projecten als De Nieuwe Vincent en Do It Yourself (in samenwerking met De Pont museum) zijn daarvan goede voorbeelden.

De wereld om ons heen verandert voortdurend. Je hebt creativiteit nodig om je daarin te handhaven. Door te kijken naar kunst, kunst te ervaren en vooral door zélf te tekenen wordt creativiteit gestimuleerd en ontwikkeld. Bij ons kun je je digitaal, op papier en zelfs in 3D uitleven.

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg. Beide organisaties horen bij Stichting Mommerskwartier. Voor vacatures kijk op: www.werkenbijmommerskwartier.nl

In verband met ons vertrek uit de Spoorzone is het tekenlokaal (tijdelijk) niet operationeel. Wel geven we tekenlessen en workshops op locatie.

In het tekenlokaal

Vtl 0590

Achter een digitaal tekenscherm

VTL-0405

Op papier tekenen kan ook!

Vtl 0514

Aan het werk achter de tekencomputer

Vtl 0479

Vincents team staat voor je klaar!

Marloes Coppes Webversie

Marloes Coppes

Chiel Janssen

Chiel Janssen

Wietske Weijtmans

Wietske Weijtmans

Marieke Coenen

Marieke Coenen

Ivo Van Leeuwen

Ivo van Leeuwen

Hoi Shan Mak

Hoi-Shan Mak

Djenné Fila Lr

Djenné Fila

2 Klari Lr Vk

Klari Taborsky

Prijzen en tijden
Ontdek station 013

Het kantoor van Vincents Tekenlokaal vind je in Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal