Torens tekenen


Tilburg heeft verschillende monumenten uit allerlei periodes: kerken en moskeeën, industriële fabrieken. Veel van deze gebouwen hebben torens. Ze vallen op, maken een onderdeel uit van een gebouw, zijn onderling heel verschillend en hebben allerlei functies. Het Paleis-Raadhuis waar Vincents Tekenlokaal is gevestigd, heeft ook torens. Maar liefst 4 stuks! Deze plek is sowieso bijzonder omdat Vincent van Gogh hier als 13 jarig jongetje zijn eerste tekenlessen heeft gehad.

In deze tekenles gaan de leerlingen aan de slag om zelf torens te tekenen. Ze leren heel goed te kijken, onder andere naar hoe een torenvorm wordt opgebouwd en werken met symmetrie. Daarnaast worden ze uitgedaagd in hun fantasie: wonen er bijvoorbeeld dieren in de torens en welke zijn dat dan? De torens vormen een nieuwe skyline van Tilburg!

Tip!
De tekenles is los te volgen, maar ook als aanvullend onderdeel van het programma 'Tijd voor Torens' dat Stadsmuseum Tilburg ontwikkelde met onder andere Vincents Tekenlokaal. Met dit programma leren de leerlingen over herkenningspunten in de eigen buurt en over verschillende tijdsperiodes en functies van torens in verleden, heden en toekomst. Via dit programma is ook een gratis werkboek + handleiding voor docenten te bestellen.

Lesdagen:
dinsdag / vrijdag

Lestijden:
9.15 - 10.45 uur / 11.00 - 12.30 uur

Maximaal aantal deelnemers:
30 deelnemers & 2 begeleiders

Kosten:
€ 125 per les (incl. 9% BTW). De betaling kan online afgehandeld worden via onderstaande button. Liever een betaling via factuur: stuur dan de aanvraag naar boekingen@vincentstekenlokaal.nl.

Museumschatjes:
Je kunt ons bezoeken met Museumschatjes.


LES BOEKEN

ANALOOG: Torens tekenen

Tijd Voor Torens 4
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal