Slaapkamer tekenen (ook combiles mogelijk)


Vincents Tekenlokaal is op een bijzondere plek gevestigd: het Paleis-Raadhuis én de voormalige school van Vincent van Gogh in de tijd dat het de Hooge Burgerschool Willem II was. Hij heeft er als 13 jarig jongetje anderhalf jaar onderwijs gevolgd waaronder tekenlessen. Behalve een replica van een 19e eeuws tekenlokaal beschikken we ook over een hypermodern digitaal tekenlokaal met eindeloos veel mogelijkheden.

‘De slaapkamer’ van Vincent van Gogh is een beroemd schilderij. Van Gogh schilderde zijn slaapkamer in Arles. Hij had de kamer zelf ingericht. Het werk is kenmerkend door de eenvoudige inrichting en de heldere kleuren. Wat ook opvallend is, is het perspectief waarmee Van Gogh heeft gewerkt: de achterwand van de kamer lijkt bijvoorbeeld schuin te staan.

De leerlingen gaan in deze tekenles ook aan de slag met perspectief (eenpuntsperspectief). Ze tekenen hun eigen (fantasie) slaapkamer vanuit een vast verdwijnpunt zetten zij alles in perspectief.

Lesdagen:
woensdag / donderdag

Lestijden:
9.15 - 10.45 uur / 11.00 - 12.30 uur

Maximaal aantal deelnemers:
18 deelnemers, via combinatieles 30 deelnemers

Kosten:
€ 125 per les (incl. 9% BTW). De betaling kan online afgehandeld worden via onderstaande button. Liever een betaling via factuur: stuur dan de aanvraag naar boekingen@vincentstekenlokaal.nl.

Museumschatjes:
Helaas zijn deze opties voor schooljaar 2023-2024 al volgeboekt.


LES BOEKEN

DIGITAAL: Slaapkamer tekenen

Vtl Hey 7907
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal