Portret tekenen (ook combiles mogelijk)


Vincents Tekenlokaal is op een bijzondere plek gevestigd: het Paleis-Raadhuis én de voormalige school van Vincent van Gogh in de tijd dat het de Hooge Burgerschool Willem II was. Hij heeft er als 13 jarig jongetje anderhalf jaar onderwijs gevolgd waaronder tekenlessen.

Van Gogh maakte gedurende zijn leven meer dan 50 zelfportretten. Hij kon op die manier zijn technieken goed oefenen, ook als hij geen model had. Je ziet in de zelfportretten heel erg goed hoe hij zich heeft ontwikkeld als kunstenaar.

In deze digitale tekenles leren de leerlingen hoe ze een zelfportret kunnen maken. Ze duiken daarbij in de verschillende technieken die Van Gogh ook gebruikte in zijn schilderijen. Tekenen op een tekentablet geeft daarbij eindeloos veel mogelijkheden om daarin dingen uit te proberen, bijvoorbeeld in het gebruik van kleur en structuur.
Een les die draait om kijken & experimenteren!

Lesdagen:
woensdag / donderdag

Lestijden:
9.15 - 10.45 uur / 11.00 - 12.30 uur

Maximaal aantal deelnemers:
18 deelnemers, via combinatieles 30 deelnemers

Kosten:
€ 125 per les (incl. 9% BTW). De betaling kan online afgehandeld worden via onderstaande button. Liever een betaling via factuur: stuur dan de aanvraag naar boekingen@vincentstekenlokaal.nl.

Museumschatjes:
Helaas zijn deze opties voor schooljaar 2023-2024 al volgeboekt.


LES BOEKEN

DIGITAAL: Portret tekenen

Foto Kindercursus Tekenen Digitaal
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal