ANALOOG: Aarde 2180 en Tekenen in vergroting (combinatie programma i.s.m. Natuurmuseum Brabant)


Workshop Vincents Tekenlokaal
Is het je al eens gelukt om een insect van heel dichtbij te bekijken? Waarschijnlijk niet. De wereld van insecten is voor veel mensen een groot mysterie. Maar jij krijgt nu de kans om dit te ontdekken én te onderzoeken. Hoe? Door te tekenen. Want ook tekenen is onderzoek doen. Daardoor leer je hoe iets in elkaar zit, en het helpt je om heel goed te kijken en waar te nemen.

Bij Vincents Tekenlokaal krijg je eigenlijk een paar extra goede ogen. Je gaat een insect bekijken en tekenen via een microscoop en vergrootglas. Hoe zit een vlindervleugel eigenlijk in elkaar? Of een mierenpootje? En wat is de structuur? We zoomen stap voor stap steeds verder in en je komt heel dichtbij.

Workshop Natuurmuseum Brabant
Met die opgedane kennis kun je vervolgens je voordeel doen bij de workshop van Natuurmuseum Brabant. Daar heeft de tijd niet stilgestaan: we zijn in 2180 beland. Door klimaatveranderingen ziet de aarde er heel anders uit, en er is behoefte aan andere soorten woningen en voertuigen. Daarbij vormen insecten een dankbare inspiratiebron: hoe bouwen zij? Hoe verplaatsen ze zich, hoe zijn ze beschermd tegen water, wind en andere elementen en wat kunnen wij daarvan leren?

Handig dat je daarvoor heel veel inspiratie kunt opdoen in de zaal Leve het leven van het museum, waar je volop insecten vindt!


RESERVEREN


Tekenen in vergroting

Tekenen In Vergroting
TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal