Over ons


Tekenen is een avontuur. Als je begint weet je nog niet waar je eindigt en je maakt iets dat er daarvoor nog niet was. Je onderzoekt je materiaal en je onderwerp, je experimenteert, je blijft steeds goed kijken, je denkt dat je het niet kan maar je verrast jezelf, het lukt prachtig of juist helemaal niet (en misschien moet je dan nét nog even doorzetten), het hoort er allemaal bij…!

Vincents Tekenlokaal is dé creatieve plek in Tilburg waar deze verbeeldingskracht wordt geprikkeld. We ontwikkelen en organiseren tekenlessen, cursussen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen & voor het onderwijs. Bij ons kun je je digitaal, op papier en zelfs in 3D uitleven. Vincents Tekenlokaal staat voor talentontwikkeling en tekenplezier!

Je vindt Vincents Tekenlokaal op een hele bijzondere plek: het Paleis-Raadhuis van Tilburg. Dit is de plek waar Vincent van Gogh als 13-jarige jongen zélf tekenlessen heeft gevolgd. In ons 19e eeuwse klaslokaal ga je terug naar die tijd en kun je zelf ervaren hoe het was om op die manier tekenles te krijgen & je talent te ontdekken!

Je komt ons ook tegen op allerlei andere plekken, bijvoorbeeld bij diverse evenementen. Enkele voorbeelden zijn: Dutch Technology Week, Spoorparktekenen, Weekend van de Wetenschap en Night University Tilburg. Daarnaast organiseren en coördineren we het jaarlijkse talentontwikkelingsproject 'De Nieuwe Vincent' voor jongeren tussen 10-14 jaar.

Ons team
Het team van Vincents Tekenlokaal bestaat uit gediplomeerde, ervaren en bevlogen docenten en kunstenaars. Zij zorgen ervoor dat je stappen maakt in je creatieve ontwikkeling en kunnen je op allerlei manieren daarin begeleiden. Talentontwikkeling, creativiteit, onderzoek, analyse, verbeeldingskracht en creatief proces zijn daarbij een leidraad.

Vincents Tekenlokaal is onderdeel van Stadsmuseum Tilburg en beide organisaties zijn onderdeel van Stichting Mommerskwartier.

Vincents team staat voor je klaar!

Petra Robben

Petra Robben

Wietske Weijtmans Aangepast

Wietske Weijtmans

Marieke Coenen Aangepast

Marieke Coenen

Img 7086

Saskia Smets

Hoi Shan Mak Aangepast

Hoi-Shan Mak

Djenne Fila Aangepast

Djenné Fila

Bregtje Zitman Deelen Aangepast

Bregtje Zitman-Deelen

Maiia

Maiia Reith

Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal