Speciaal programma tijdens Weekend van de Wetenschap.

Op 5 en 6 oktober is het weekend van de wetenschap en daar doen Vincents Tekenlokaal en Ontdekstation013 ook aan mee. Tijdens deze dagen zijn er speciale activiteiten en is de toegang gratis!

Wetenschap betekent nieuwe dingen leren, te weten komen en nieuwe ontdekkingen doen. Kom zelf experimenteren met de digitale tekentablets van Vincents Tekenlokaal. Op zondag 6 oktober, tussen 13 en 16 uur, geeft illustrator en tekendocent Marieke Coenen uitleg, tips en trucs.
En er valt deze zondagmiddag nog meer te experimenteren! Zo kun je ook 3D tekenen met een VR-bril. Op zaterdag zal het tekenlokaal 2x per dag een uur open zijn en kun je na een korte uitleg zelf aan de slag. Verras jezelf met wat je allemaal kunt creëren met een digitale tekenpen.

Ook Ontdekstation013 heeft een speciaal programma: op zaterdag kun je een echte wetenschapper ontmoeten, Professor Charlotte Koster geeft namelijk een lezing over DNA speciaal voor kinderen! Verder komt een student van de Universiteit van Nijmegen wiskunde proefjes doen, waarbij je een klein prijsje kan winnen. Daarnaast kun je zoals gewoonlijk leren coderen en programmeren met Micro:Bits en B-bots. Ontdekstation013 schudt ongetwijfeld nog meer activiteiten uit haar mouw.

Vincents Tekenlokaal is gehuisvest in Ontdekstation013 in de Spoorzone. Tijdens dit weekend is Ontdekstation013 geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Check Instagram Ontdekstation013 voor de laatste nieuwtjes rondom het Weekend van de Wetenschap en vergeet niet GRATIS te komen ontdekken op 5 en 6 oktober.

3D tekenen met een VR-bril: wat denk je... moeilijk?

Vtl 0562

Zondagmiddag heeft Marieke Coenen tips en trucs: ontdek wat jij kunt creëren op een tekentablet!

Vtl Chiels Les Mvd H6996 Klein

Gratis toegang op 5 en 6 oktober: Weekend van de Wetenschap

Instagram Template Wvd W 2019
TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal