Jeroen-de-Leijer.jpg#asset:1861

MEET THE MASTER - MASTERCLASS JEROEN DE LEIJER

'Het wel en wee van de LocHal' - 3 daagse Masterclass striptekenen


In de tweede editie van het Meet the Master programma van Vincents Tekenlokaal maak je met striptekenaar Jeroen de Leijer een eigen stripverhaal in de LocHal.

In de 'betonnen jungle van de stad' is de LocHal een oase waar mensen en hun verhalen samenkomen. Jeroen neemt je mee op stadssafari om deze mensen te observeren en inspiratie op te doen. Je maakt schetsen en aan de hand van deze getekende figuren ontwikkel je een stripfiguur en een pakkende verhaallijn. Alle elementen komen samen in een stripverhaal dat in twee vervolgmiddagen wordt uitgewerkt.

Schrijf je snel in als je erbij wilt zijn, er is plek voor 12 mensen!

Dag 1
Je tekent elkaar, de bezoekers en de omgeving. In dit geval is dat de LocHal de setting van het verhaal.

Dag 2
Naar aanleiding van de getekende figuren en schetsen ontwikkel je een stripfiguur. Je verzint een dramatisch, avontuurlijk of grappig verhaal. Vanuit deze opzet kijk je wat ervoor nodig is om je verhaal goed uit te werken en op te delen in plaatjes. In thumbnails ga je aan de slag met kadrering, close-ups en dialoog. Ook werk je met perspectief tekenen. Iets waar Vincent van Gogh zelf behoorlijk mee worstelde!

Dag 3
Je aantekeningen en schetsen gebruik je om je verhaal uit te werken. Je pagina’s schetsen, daarna inkten en letteren.

BIO JEROEN DE LEIJER
Jeroen de Leijer (1969) is geestelijk vader van stripheldin, poppenkastdiva en televisiester Eefje Wentelteefje. De strip Eefje Wentelteefje verscheen wekelijks in Brabants Dagblad, BN/De Stem en de VPRO Gids en dagelijks in het AD. Op televisie had zij een eigen serie bij VPRO’s Villa Achterwerk: De Eefje Wentelteefje TV Show. Momenteel zijn de avonturen van Eefje te volgen in Zone 5300 en Unversonline, het digitale magazine van Tilburg University. Voor Radio Bergeijk tekende Jeroen wekelijks een strip die online en in de VPRO gids verscheen. Samen met zijn zoon Boris maakte hij de graphic novel ’Naar Texas en terug'. Het boek is genomineerd voor de Stripschapspenning ‘Album van het jaar 2023’.

Data: 7 april, 14 april, 21 april 2024
Tijd: 13.00 -16.00 uur
Locatie: LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg
Groepsgrootte: 12 personen (alle leeftijden)
Kosten: € 120,00 (inclusief materiaal en thee & koffie). Je kunt ook gebruik maken van de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg. Stuur in dat geval een bericht aan boekingen@vincentstekenlokaal.nl om een plek te reserveren.

button-reserveren-klein.jpg#asset:1820


De masterclass is onderdeel van het ‘Meet the Master’ programma van Vincents Tekenlokaal. Een programma waarbij het gaat om ontmoeten, maken en ontwikkelen van talent en vakmanschap via betekenisvolle Tilburgse makers.

Foto Jeroen de Leijer: Nori Xhofleer

TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal