Jubileum cadeautje: Van Gogh Stadswandeling


Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen, bestaat Vincents Tekenlokaal dit jaar vijftien jaar! Vijftien jaar een avontuur in tekenen met Vincent van Gogh als inspiratiebron. Zijn talent, techniek en zijn manier van beschouwen. Wat je misschien niet wist, is dat Van Gogh in Tilburg mogelijk al hele wezenlijke stappen heeft gezet in de ontwikkeling van zijn talent. Ontdek een stuk van deze Tilburgse historie in een inspirerende stadswandeling door Stadsgidserij Tilburg. Vanwege het jubileum van Vincents Tekenlokaal worden de wandelingen gratis aangeboden!

Tijdens zijn verblijf in Tilburg woonde Van Gogh in een kosthuis op Haringseind (het huidige Sint Annaplein). Dat is ook het beginpunt van de wandeling. Via de straten & de historische Van Gogh verhalen in Tilburg gaat de wandeling naar het Paleis-Raadhuis, de plek waar Van Gogh als 13-jarige jongen zijn eerste tekenlessen kreeg in de tijd dat het de Rijks Hogere Burger School was. Dit is ook de plek waar Vincents Tekenlokaal is gehuisvest.

Je krijgt een uitgebreid kijkje in het prachtige Paleis-Raadhuis en bezoekt ook de replica van het 19e-eeuws tekenlokaal. Een pareltje dat wellicht een beetje verstopt is in ‘het Tilburgse’. Dit tekenlokaal is normaliter alleen opengesteld tijdens open dagen & de tekenlessen van Vincents Tekenlokaal. Een unieke kans om het te bezoeken!

Tip!
In het weekend van 22 & 23 juni is het Jubileumfestival van Vincents Tekenlokaal: een mooie combinatie met deze wandeling! Klik hier voor het programma.

Data Van Gogh Stadswandeling: 17 t/m 23 juni – elke dag een wandeling van 14.00 – 16.00 uur
Toegang: gratis, op reservering. Klik hier om te reserveren.
Startpunt wandeling: Sint Annaplein (begin Korvelseweg).

Replica van het 19e eeuws tekenlokaal in Paleis-Raadhuis

Dd098475 Digi Daan
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal