De-nieuwe-vincent-banner.jpg#asset:1588

De Nieuwe Vincent is een jaarlijks terugkerend talentenprogramma voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar. Het doel van het programma is dat de deelnemende jongeren zich verder ontwikkelen in hun talent en bouwen aan een portfolio. Behalve Vincents Tekenlokaal in Tilburg, nemen ook het Vincent van GoghHuis in Zundert en Van Gogh Village Nuenen deel aan het programma. In 2024 sluit Etten-Leur eveneens aan.

De deelnemende jongeren werken aan hun vaardigheden, ontdekken waar ze wel en (nog) niet zo in uitblinken, raken geïnspireerd en vinden steeds meer een eigen signatuur. Samen met andere getalenteerde jongeren stappen ze dit boeiende proces in. Ze gaan aan de slag onder begeleiding van zeer kundige docenten, volgen masterclasses, bezoeken ateliers, musea, een kunstacademie en plekken waar Vincent van Gogh is geweest tijdens zijn periode in Brabant.

In de tussentijd bouwen ze aan een eigen portfolio waarvan ze ook een gedeelte laten zien in een volwaardige eindexpositie. Tot slot wordt er uit alle deelnemers 'De Nieuwe Vincent' gekozen!

De zoektocht naar De Nieuwe Vincent 2023!

De deelnemers van Tilburg staan te popelen om aan de slag te gaan!

Groepsfoto Gekke Henkie Hey 0839 Aangepast

Model tekenen op Fontys Academy of the Arts

Verhouding, perspectief, volume... Hoe zorg je ervoor dat iemand meer is dan getekende lijnen, oftewel een 'echt mens'.

Naamloos
TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal