beeldverhouding-Weticket.jpg#asset:2036

MEET THE MASTER - MASTERCLASS PAUL VAN DONGEN

'Tekenen van plant en bloem naar de natuur' - 3 daagse Masterclass


Het gedetailleerd tekenen van plant en bloem kent een lange traditie. In deze 3e editie van Meet the Master ga je onder leiding van kunstenaar Paul van Dongen in op de basis van het ‘botanisch tekenen’.

Je gaat analytisch kijken en bestuderen hoe een bloem in elkaar zit. De juiste verhoudingen, de logica en de structuur, zogezegd het ontwerp van een plant of bloem. Hoe pak je dat aan? Waar begin je? Welke tekenmaterialen kun je gebruiken? Wanneer begin je met kleur? De voorbeelden van botanische kunstwerken nemen we als uitgangspunt, maar nog belangrijker is: de eigen blik.

OVER PAUL VAN DONGEN

Op tienjarige leeftijd tekende Paul van Dongen (1958) stripverhalen. Op zijn twintigste ging hij naar Kunstacademie St. Joost in Breda, sindsdien werkt hij als zelfstandig kunstenaar. Zijn werk bestaat uit tekeningen, etsen en aquarellen. Paul woont en werkt in Tilburg. Zijn werk bevindt zich in veel privécollecties en in musea waaronder in het Noordbrabants Museum in Den Bosch, Museum Krona in Uden en het Stedelijk Museum Amsterdam.

"Een leven op papier, al tekenend betekenis gevend aan de wereld om mij heen.
Alles wat leeft zet mij aan tot tekenen.
Figuur, portret, bloem, plant, dier, landschap.
In het begin was er een tekening…"

Data: 24 en 31 augustus, 7 september
Tijd: 13.00 -16.00 uur
Locatie: Goretti, Wilhelminapark 53 Tilburg + 1x op een buitenlocatie (mits het weer het toelaat)
Groepsgrootte: 10-12 personen Niveau: al enige kennis & vaardigheid
Kosten: € 120,00 (inclusief materiaal). Je kunt ook gebruik maken van de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg. Stuur in dat geval een bericht naar boekingen@vincentstekenlokaal.nl om een plek te reserveren.
Wachtlijst: is de masterclass volgeboekt, dan kun je je naam op een wachtlijst laten plaatsen via een e-mail naar boekingen@vincentstekenlokaal.nl.


button-reserveren-klein.jpg#asset:1820


De masterclass is onderdeel van het ‘Meet the Master’ programma van Vincents Tekenlokaal. Een programma waarbij het gaat om ontmoeten, maken en ontwikkelen van talent en vakmanschap via betekenisvolle Tilburgse makers.

Foto: Lot Fotografie

Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal