Doe je mee? Deel het op social media!


Heb jij van Inktober gehoord? Tijdens Inktober teken je iedere dag van de maand oktober een tekening in zwart/wit. Vincents Tekenlokaal is er enthousiast over en daarom haken we dit jaar aan met onze eigen 'Prompt list'!
Een lijst met inspiratie voor iedere dag van oktober. De onderwerpen op onze lijst hebben allemaal te maken met Vincent van Gogh. Doe je mee?

Wat is het van oorsprong?
Inktober is van oorsprong gecreëerd door kunstenaar Jake Parker en gericht op het verbeteren van vaardigheden en het ontwikkelen van positieve tekengewoonten(s). Gedurende de maand oktober maakt iedereen die meedoet aan de Inktober-uitdaging elke dag een inkttekening en plaatst deze online. Het is geen wedstrijd, maar een manier om je zelf uit te dagen, te oefenen in tekenen en lol te hebben terwijl je het doet. Het is een manier om te zien hoeveel je werk ontwikkelt in een maand. En andere deelnemers kunnen jou inspireren en andersom!

Alleen met inkt werken?
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat je met inkt tekende op de traditionele manier (analoog), maar tegenwoordig kun je ook digitaal meedoen en meedoen met stift of waterverf kan ook. Hou het wel zwart/wit!

Wat is de prompt list?
Deze lijst bestaat uit 31 woorden voor iedere dag van de maand Oktober. Deze woorden geven inspiratie. Wanneer meerdere mensen dezelfde onderwerpen gebruiken, kun je goed de variatie en creativiteit zien tussen de tekeningen van een bepaald onderwerp.

Doe je mee? Deel het op social media!
Via social media kan je je werk delen waarbij je gebruik maakt van #inktober en #inktober2023. Als je (ook) mee wilt doen met de promptlist van Vincents Tekenlokaal tag dan Vincents Tekenlokaal en gebruik #vincentsinktober2023. We zijn heel benieuwd naar je werk! Heb je geen social media: deel je kunstwerkjes dan met vrienden, familie, hang het op de koelkast of deel het met je docent!

Hieronder vind je de promptlist van Vincents Tekenlokaal. Veel succes & plezier gewenst!

Vincentinktober-2023-prompt-list-officieel.jpg#asset:1538


Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal