Opening Expositie & bekendmaking De Nieuwe Vincent 2023


Op zondag 17 december maakt wethouder Marcelle Hendrickx bekend wie in Tilburg De Nieuwe Vincent van 2023 wordt! Dit is tegelijkertijd de opening van de expositie van het werk van de 15 tekentalenten die hebben meegedaan aan het talententraject van Vincents Tekenlokaal.

Ruim een half jaar zijn deze talenten ondergedompeld in een traject met workshops, masterclasses en excursies. Dit om hun ontwikkeling te stimuleren, een signatuur te ontdekken en een portfolio verder op te bouwen. Hier vind je alle stappen in dit bijzondere traject.

Op 17 december is het dan zover: de opening van de tentoonstelling met een selectie van al het werk en de bekendmaking van De Nieuwe Vincent 2023! Een jury bestaande uit Paul van Dongen, Tyrell Kuipers en Klaartje Esch beoordeelt het werk en bepaalt wie de winnaar is. Deze Nieuwe Vincent is de tekenaar die er het meest uitspringt in originaliteit, kwaliteit en groei.

Sowieso zijn we super trots op alle deelnemers. Er is zo hard gewerkt en er zijn zulke mooie ontwikkelingen zichtbaar! Daarom een groot compliment & applaus voor:

Abigail, Amelia, Cebrian, Dieck, Efsa, Elise, Frédérique, Jasmijn, Kik, Lili, Maas, Samuel, Sanne, Sophie, Veerle Roos

Je bent van harte welkom om zelf de expositie te bekijken en je te laten verrassen door deze jonge talenten! De expositie is na de opening nog 3 weken te bezoeken.

Openingstijden expositie: 20 t/m 23 december, 27 t/m 30 december, 3 t/m 6 januari (alle dagen 13.00 tot 17.00 uur). De onthulling op 17 december is een besloten bijeenkomst.
Locatie: Kunstpodium T, Noordstraat 105 Tilburg
Toegang: gratis
Uitnodiging: download deze hier

Fotografie: Maria van der Heyden

De Nieuwe Vincent 2023

Aftrap in Paleis-Raadhuis van Tilburg

Tilburg Sfeerbeeld

De Nieuwe Vincent 2023

Masterclass van Gouden Penseel winnares Djenné Fila

Dnv Carre Hey 1248

De Nieuwe Vincent 2023

Masterclass riso print van Marjolein Schalk (Wobby.club)

Foto 3 Maria Van Der Heyden

De Nieuwe Vincent 2023

Masterclass modeltekenen van kunstenaar Paul van Dongen

Dnv Kunstacademie Hey 6857
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal