Vincents Tekenlokaal verlaat de Spoorzone

Vanaf 1 maart 2022 verlaat Vincents Tekenlokaal de Spoorzone. De komende maanden geven we tekenlessen en workshops op locatie. Meer informatie vind je in dit bericht.

Het Paleis, de plek van Van Gogh
Vier jaar geleden is het tekenlokaal vanuit het Paleis van Tilburg verhuisd naar de Spoorzone. Dit zou van tijdelijke aard zijn, omdat het Paleis werd gerenoveerd. Helaas, dit duurt allemaal langer dan verwacht: het Paleis is voorlopig nog niet klaar.
Ons doel is terug te keren naar deze plek, de plek waar Vincent van Gogh als 13-jarige jongen tekenlessen volgde en waar we in 2009 ook zijn gestart met Vincents Tekenlokaal. Maar dat kan nu dus nog niet en we zijn op zoek gegaan naar een andere oplossing.

We gaan 'op reis'
We hebben daarom besloten ‘op reis te gaan’. Zoals Vincent van Gogh destijds uit Brabant vertrok om in Frankrijk nieuwe inspiratie op te doen. Dat beïnvloedde zijn werk enorm: de nieuwe ontmoetingen, omgeving en inzichten zorgden voor kleurrijke schilderijen. Ook wij hopen op onze reis nieuwe mogelijkheden te ontdekken.
Onze uitvalsbasis is vanaf 1 maart 2022 het Stadsmuseum Tilburg, waar we als Vincents Tekenlokaal onderdeel van uitmaken. Vanuit deze plek gaan we door met het geven van tekenlessen en -workshops op scholen en andere locaties. Zodra we een locatie hebben gevonden voor onze digitale tablets, kunnen we ook daar weer groepen gaan ontvangen. Zowel de gemeente Tilburg als Stichting Mommerskwartier zijn hard op zoek naar deze plek, dus we hopen daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Wil je meer informatie?
Bel of mail ons: 06-535 336 79 of boekingen@vincentstekenlokaal.nl
Ons adres: Vincents Tekenlokaal, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg

Uitvalsbasis van Vincents Tekenlokaal is Kazernehof 75 in Tilburg. Hier vind je ook het Regionaal Archief en Stadsmuseum Tilburg.

800Px Voorkant Regionaal Archief Tilburg
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal