Kinderen experimenteren volop in deze tekencursus.

'Op Avontuur in de Natuur', zo heet de tekencursus die 12 kinderen op woensdagmiddag volgen bij tekendocent Wietske. Wat ze zoal doen?

Stap voor stap leren natekenen
Wietske: “De eerste les zijn we takjes, bladeren, schelpen en zelfs een schedel gaan natekenen. Wat zie je nu eigenlijk precies en hoe zet je dat op papier. Hoe bouw je een tekening op? We doen dat stap voor stap met potloden met verschillende hardheden: het ene potlood geeft strakke lijnen, het andere potlood is beter om te arceren. Uiteindelijk hebben de kinderen hun tekening kleur gegeven met de blaadjes zelf.”

Houtskool, doezelaartje en kneedgum
“De tweede les zijn we vogels gaan tekenen en andere dieren met houtskool, een doezelaartje en kneedgum, dat werkt weer heel anders dan met potlood. We gebruiken voorbeelden uit boeken en speelgoeddieren. Het gaat erom goed te kijken en dan met de tips van de vorige les dit stap voor stap te tekenen.”

Experimenteren met mono printen
“De derde les bestond uit mono printen. Een mono print is een eenmalige druk, die je niet nog eens precies zo na kan maken. Met blaadjes en andere materialen experimenteren de kinderen wat je kan maken met deze techniek. Het is altijd spannend om het resultaat van de drukpers te zien komen!”

Welkom bij Kunstkabaal
De cursus bestaat uit 6 lessen en duurt nog tot 13 juli. Deze cursussen geven we in de atelierruimte van Kunstkabaal. Hier kunnen we heerlijk experimenteren.

Ook interesse in tekencursussen voor kinderen?
Stuur ons een mailtje met je gegevens (mailadres, naam en leeftijd kind), dan noteren we die op onze mailinglijst en krijg je automatisch bericht wanneer we weer een nieuwe cursus starten. Stuur je bericht aan boekingen@vincentstekenlokaal.nl

Blaadjes en takjes liggen op tafel: hoe ga je dit nu natekenen?

P1040447

Kinderen bedenken zelf welk dier ze gaan tekenen

P1040477

Strakke lijnen, schaduwen en arceringen, daarvoor gebruik je verschillende technieken en materialen

P1040481

Met materialen uit de natuur kun je ook mono prints maken,

Whats App Image 2022 06 28 At 4 49 56 Pm 1

Het resultaat van een mono print is altijd weer spannend.

Whats App Image 2022 06 28 At 4 49 56 Pm 7
TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal