Byron Greenwood uitgeroepen tot De Nieuwe Vincent 2021

Het heeft even op zich laten wachten, maar gelukkig, De Nieuwe Vincent 2021 is bekend. Woensdag 16 februari is Byron Greenwood uitgeroepen tot De Nieuwe Vincent 2021.

De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van de expositie van De Nieuwe Vincent in Kunstpodium T, waarbij Jos Sprangers, directeur Vitale Stad van de gemeente Tilburg, de vijftien jonge deelnemers enthousiast toesprak. “Fijn dat in onze stad ruimte is voor jonge tekenaars om zich te ontwikkelen en dat er komend jaar in nog meer gemeenten in Brabant een vergelijkbaar talentenprogramma komt. Ik wou dat er in mijn tijd zoiets was geweest, dan had ik zeker mee willen doen. Jullie hebben prachtig werk gemaakt. Voor mij zijn jullie allemaal winnaars!” Jos Sprangers sprak namens wethouder Marcelle Hendrickx, die helaas was verhinderd.

Jury
De jury bestond uit Gam Bodenhausen , Kid KURA en Pieter Dobbelsteen, experts in de kunsten. Tijdens het jureren hebben ze gelet op de kwaliteit van de losse werken, maar zeker ook op het geheel: is er samenhang tussen de kunstwerken.
‘Er is veel geëxperimenteerd door de kunstenaars. Opvallend hoe goed ze thuis zijn in zowel analoge als digitale technieken. De winnaar heeft een eigenzinnige stijl, het lef om te experimenteren en hij gaat verder dan de opdrachten. Zijn werken vormen één wereld’, aldus het juryrapport.

De prijs die Byron wint is een Wacom tekentablet en een cadeaubon van €100 van Antoon de Jong schildersbenodigdheden. Ook de 14 andere Nieuwe Vincenten die het talentenprogramma hadden gevolgd, kregen een attentie en de boodschap om vooral door te gaan met het verder ontwikkelen van hun tekentalent.

Expositie
Het werk van alle Nieuwe Vincenten is te zien van 17 t/m 20 februari in Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg. Geopend op donderdag en vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

De Nieuwe Vincenten 2021 zijn:
Amy van Drunen - Byron Greenwood - Ella Faye Fong - Jackie Bogaers - Keetje Winkelman - Lisa Versteijnen - Livia Hultermans - Marente de Winkel - Maud Donkers - Natalia Wilamowska - Teun Fintelman - Tonke Janssen - Věra Vejtruba - Willem van Looij - Ysa Kalalo.

De Nieuwe Vincent 2022
Het talentenprogramma De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal. Jongeren tussen 10 en 14 jaar kunnen meedingen naar een plek door hun drie mooiste tekeningen op te sturen. De besten gaan door en volgen een half jaar lang een intensief programma, waarin zij worden ondergedompeld in de kunstwereld, creatief leren denken en nieuwe technieken leren om hun talent verder te ontwikkelen. Ook in 2022 is er weer een mogelijkheid om mee te doen. Heb je belangstelling hiervoor, kijk dan op www.denieuwevincent.nl.

Fotografie: Maria van der Heyden

Met een feestelijk confettiknal ontving Byron zijn mooie kado.

Dnv 1

Jos Sprangers, directeur Vitale Stad: "Het werk van de jonge talenten is verrassend veelzijdig"

Nieuwe Vincent Hey 5563

En dan eindelijk is de uitslag bekend, de andere Vincenten applaudisseren hard en hartelijk.

Nieuwe Vincent Hey 5566
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal