Open van 17 t/m 20 februari, kom kijken!

Op woensdag 16 februari 2022 opent wethouder Marcelle Hendrickx de expositie De Nieuwe Vincent 2021 in Kunstpodium T. In deze expositie laten 15 jongeren zien wat zij het afgelopen jaar geleerd en gecreëerd hebben in het talentenprogramma De Nieuwe Vincent 2021. De opening was eigenlijk gepland in de kerstvakantie, maar dat moest vanwege de coronamaatregelen geannuleerd worden. Gelukkig is er nu toch nog een moment waarop de jonge kunstenaars hun werk kunnen tonen.

Vincents Tekenlokaal is supertrots op de inzet en vooruitgang van alle Nieuwe Vincenten. De tekentalenten hebben heel groot en heel klein getekend, snel geschetst en gedetailleerd gewerkt, gewerkt met potlood, krijt, inkt en verf. Veel werk is ook gemaakt op de digitale tekentablets in Vincents Tekenlokaal, waarbij vaak cross-overs ontstonden tussen de digitale en gescande ‘analoge‘ tekeningen.

Afwisselend programma
Grote inspiratiebron voor dit talentenprogramma is Vincent van Gogh, die als 13-jarige jongen tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. De jonge tekenaars van nu hebben een afwisselend programma gevolgd met lessen bij Vincents Tekenlokaal en van gastdocenten, waarin zij creatief leren denken en kennismaken met nieuwe technieken. Daarnaast waren er excursies gecombineerd met tekenlessen bij Van GoghHuis in Zundert, de Lustwarande en De Pont in samenwerking met Kunstlab, en de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys. Wie weet gaan de jonge tekentalenten hier in de toekomst zelf de opleiding volgen.

Expositie
We nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken naar de verrassende resultaten. De opening op 16 februari is alleen voor genodigden. De expositie is vervolgens te bezoeken op:

  • 17 en 18 februari van 16.00 tot 20.00 uur.
  • 19 en 20 februari van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegang is gratis.
Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg

Met dank aan
Het talentenprogramma wordt gesubsidieerd door de provincie Noord-Brabant en gaat de komende jaren ook plaatsvinden in de andere VanGogh-locaties: Zundert, Nuenen en Etten-Leur.
Mede dankzij onderstaande partners konden we De NIeuwe Vincenten ook dit keer weer een heel afwisselend programma aanbieden. We danken daarvoor hartelijk:

  1. Paul Watty: graffiti-les in de Hall of Fame
  2. Djenné Fila: gastdocent en begeleiding in Vincents Tekenlokaal
  3. Kunstlab: rondleiding en workshop in de Lustwarande Tilburg
  4. Academie voor Beeldende Vorming Fontys: masterclass ism Marieke Coenen
  5. Van GoghHuis Zundert: workshop van Gam Bodenhausen
  6. De Pont museum: rondleiding en workshop van Marika Taborsky
  7. Vincentre Nuenen: excursie en workshop van Frans van der Horst

Zie ook de foto's, gemaakt door Maria van der Heyden.

Meer informatie
Kijk voor een beeldverslag, blogs en meer informatie op www.denieuwevincent.nl.
De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud die niets liever doen dan tekenen. In maart en april 2021 kwamen er maar liefst 112 inzendingen binnen. Hieruit zijn 15 tekentalenten geselecteerd die vanaf mei een intensief traject hebben gevolgd met tekenlessen, masterclasses en excursies. Het programma wordt afgesloten met een expositie en de bekendmaking van De Nieuwe Vincent 2021.
In maart 2022 start weer een nieuwe editie. Via deze site kun je je alvast aanmelden als belangstellende.

Benieuwd wie De Nieuwe Vincent 2021 is geworden?
Tijdens de opening van de expositie op 16 februari a.s. wordt ook bekend gemaakt wie zich De Nieuwe Vincent 2021 mag noemen. Dit is de tekenaar die er het meest tussenuit springt qua originaliteit, kwaliteit en groei. De jury bestaat uit Gam Bodenhausen, Kid KURA en Pieter Dobbelsteen. Houd facebook in de gaten voor de uitslag.

Spannende graffiti les van Paul Watty in de Hall of Fame

210606 Vtl Bij Hall Of Fame Hey 6784

De regen zorgde voor verrassende resultaten in de Lustwarande

210704 Vtl Lust Warande Hey 0269

Groots werken op de kunstacademie van Fontys

2 Vtl Kunstacademie Fontys Maria Vd Heyden

Structuren verbinden en nieuwe kunstwerken ontstaan! In het Van GoghHuis Zundert

211128 Vtl Zundert Hey 4572

In Nuenen zijn veel historische plekken verbonden aan Vincent van Gogh

211114 Vtl Nuenen Hey 4266
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal