Expeditie Durendael

Vincents Tekenlokaal levert dit jaar voor de eerste keer een bijdrage aan Expeditie Durendael. Leerlingen van 2College Durendael kunnen in dit speciale oriëntatieprogramma ontdekken waar hun talenten liggen op allerlei terreinen.

Ook op het gebied van kunst en cultuur en daarvoor ontwikkelde het tekenlokaal een programma van vier lessen met als thema ‘Contrasten in portretten’. Niet alleen licht en donker contrast, maar ook contrasten door complementaire kleuren. We verwerkten twee technieken in deze lessen: druktechniek met linosnede en digitale tekentechniek op de tekentablets.

Wat was het stil tijdens deze lessen, zo geconcentreerd gingen de leerlingen met de opdrachten aan de slag. Ook goed om te merken dat het waardevol is om door te kunnen werken met je eigen tekeningen gedurende de reeks van vier bijeenkomsten. De bewerkingen op de digitale tekentablets zorgden vaak voor verrassende beelden. Een mooi project met mooie resultaten!

Ivo van Leeuwen, de gastdocent die deze lessen verzorgt: "Vandaag zijn er enorm mooie prenten onder de pers vandaan gekomen. Zelfs de ‘stoere’ meiden vonden hun eigen werk uiteindelijk best ‘cool’. Wat is dit leuk om te doen!"

Wat een verrassing als de tekening onder de pers vandaan komt...

Img 3850 Liggend

En nog zo'n pareltje

Img 3867 Liggend

Portretten bewerken op de digitale tekentablets

Emm4
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal