De eerste tekenles: tekenen naar de waarneming

De laatste weken liep het nog storm met de aanmeldingen, maar liefst 112 jongeren hebben tekeningen ingestuurd om een kans te wagen op een plekje bij De Nieuwe Vincent 2021. Zoveel aanmeldingen hebben we nog nooit gehad!

Het was dus best een pittige klus voor de jury om 15 kandidaten hieruit te selecteren. Zondag 30 mei was de aftrap en hebben De Nieuwe Vincenten kennis gemaakt met elkaar en meteen hun eerste tekenles gevolgd.

Het was natuurlijk best spannend om elkaar te zien, maar er hing al snel een ontspannen sfeer. Zeker toen de deelnemers plaats mochten nemen achter de schildersezels en met tips van Wietske Weijtmans, de tekendocent, een les kregen in tekenen naar de waarneming. Na afloop werden de eerste werkstukken trots opgeborgen in de nieuwe tekenmappen.

Daarna volgde nog een introductie op het werken met de digitale tekentablets. Dat is in het begin vooral veel uitproberen: hoe werken alle kleuren, penselen en spatels, werken met lagen etc. De komende periode zullen alle Vincenten hier heel handig in worden.

Alle Nieuwe Vincenten krijgen de komende maanden workshops, masterclasses, atelier- en museumbezoeken en werken toe naar de expositie van hun nieuwe werk. Zo bouwen ze een echt portfolio op.

We wensen alle Nieuwe Vincenten veel succes en vooral heel veel tekenplezier!

Foto's: Maria van der Heyden

De 15 Nieuwe Vincenten werden uit maar liefst 112 inzendingen geselecteerd.

210530 Vtl Hey 6540

Marloes Coppes, coordinator Vincents Tekenlokaal, geeft uitleg over het programma.

210530 Vtl Hey 6232

Als snel hing er een ontspannen sfeer

210530 Vtl Hey 6326

Een vos, een skelet of een buste: het is een hele uitdaging om deze objecten te tekenen.

210530 Vtl Hey 6455

Je vaardigheden verbeteren geeft ook veel voldoening.

210530 Vtl Ysa Hey 6496
Prijzen en tijden
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is gevestigd in Ontdekstation 013

Meer over Ontdekstation 013


Partners van Vincents Tekenlokaal