Kom tekenen in en om het Paleis van Tilburg. Deze workshops zijn helaas geannuleerd!

Het Paleis is één van de markantste gebouwen in Tilburg. Vincents Tekenlokaal organiseert een unieke kans om in de raadszaal te komen tekenen. En ook buiten is er een workshop Stadsgezicht tekenen met het Paleis als uitgangspunt. De workshops zijn gepland op 14 november en worden gegeven door bekende Tilburgse kunstenaars: Ivo van Leeuwen en Nop Briex.

Ivo van Leeuwen is de maker van de pictogrammen van TilburgsAns, hét Tilburgse lettertype. Hij neemt de tekenaars mee de prachtige, oude raadszaal in en geeft een workshop over het ontwerpen van pictogrammen. Je kunt je laten inspireren door de art-deco stijl in deze voorname zaal.
Nop Briex heeft al eerder een workshop Stadsgezichten gegeven en staat met 10 schildersezels op het Willemsplein. Hij geeft je onder andere adviezen in het creëren van perspectief. Hoe kun je dit witte gebouw met zijn torens en kantelen weergeven op het schilderdoek? Welke invalshoek kies je? En ga je werken in kleur of in zwart/wit?

Tekenaars in Tilburg
Het idee om in het Paleis te gaan tekenen is gegroeid na de oproep van Stadsmuseum Tilburg en de gemeente Tilburg om bijzondere activiteiten te bedenken rondom het Paleis, P(a)lace to be. Activiteiten bedoeld voor Tilburgers, zodat zij zich meer verbonden gaan voelen met deze bijzondere plek. Want dat is het zeker als je kijkt naar de geschiedenis van dit rijksmonument, waar Vincent van Gogh als 13-jarige jongen tekenlessen kreeg aan de HBS. Dat is ook de reden dat Vincents Tekenlokaal in 2009 is opgericht. Door de verbouwing is het tekenlokaal tijdelijk uitgeweken naar de Spoorzone, maar ze maakt nu graag gebruik van de mogelijkheden om weer workshops te geven op de vertrouwde locatie.

Stap over de paleisdrempel
De twee workshops zijn op zaterdag 14 november, aanvang om 13.30 uur en einde om ca. 15.30 uur. Deelname is gratis en Vincents Tekenlokaal zorgt voor de materialen, maar je mag ook je eigen spullen meenemen. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers per workshop.

Aanmelden kan door van tevoren een mail te sturen aan boekingen@vincentstekenlokaal.nl met daarin je naam, telefoonnummer en aan welke workshop je mee wilt doen (Ivo of Nop). Je krijgt dan tijdig meer praktische informatie en de coronamaatregelen die we in acht nemen. Stap over de paleisdrempel en doe mee!
Aanmelden is niet mogelijk, deze workshops zijn geannuleerd!

Het Paleis tekenen, hoe doe je dat?

Paleis Tilburg Rechtenvrij

Stadsgezichten tekenen met Nop Briex. Deze foto is gemaakt in juli 2019.

Stadsgezicht Tekenen Nop Briex 12 Kln

Herken je dit gebouw? Ivo van Leeuwen maakt je wegwijs in de wereld van pictogrammen.

Kroepoekdak
Prijzen en tijden
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is gevestigd in Ontdekstation 013

Meer over Ontdekstation 013


Partners van Vincents Tekenlokaal