Vincents Tekenlokaal heeft een goed jaar gedraaid

Vincents Tekenlokaal heeft in 2019 een goed jaar gedraaid met weer meer bezoekende scholen en een groter bezoekersaantal.

De samenwerking met Ontdekstation013 heeft meer vorm gekregen en dat leverde een aantal mooie, gezamenlijk projecten op, zoals:

  • Ko met de vlo: een workshopcarrousel ism het BIKcollectief behorend bij een kernvoorstelling van Theaters Tilburg.
  • Workshops en deelname Verwonderroute tijdens de Dutch Technology Week, samen met TechniekOntdekRijk en Natuurmuseum Brabant met als thema ‘Vleugels vliegen’.
  • Deelname aan Weekend van de Wetenschap met workshops digitaal tekenen en de VR-set
  • Deelname aan Tilburgs Techniek Talent 2019 in de Koepelhal met twee tekentablets en de VR-set. In onze stand bereikten we ruim 250 leerlingen.
  • Deelname Herdenken en Vieren, d.m.v. workshops in de Wagenmakerij.

Naast de samenwerking met Ontdekstation013 waren er natuurlijk ook veel eigen activiteiten. Zeer succesvol in de zomer waren het Spoorparktekenen en het Stadsgezichten tekenen met Nop Briex, Marieke Coenen en Ivo van Leeuwen.
In augustus hadden we een vrolijke roodharigen-dag en in oktober leerden we kinderen perspectief tekenen tijdens de Junior Night University Tilburg.

Verder zijn we trots op onze bijdrage aan 55 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg. In samenwerking met werkgroep Maluku 55 jaar gingen drie generaties aan de slag met tekenopdrachten, wat resulteerde in een afsluiting met een expo in het Tijdlab. Met veel dank aan Hoi-Shan Mak die dit project enthousiast ontwikkelde en begeleidde.

Tot slot was De Nieuwe Vincent weer zeer succesvol, waarin jongeren tussen de 10 en 14 jaar zich drie maanden lang konden onderdompelen in kunst en zich verder bekwamen in analoog en digitaal tekenen.

Intussen gingen de schoolbezoeken natuurlijk gewoon door: in 2019 kwamen er meer dan 100 scholen naar Vincents Tekenlokaal (116 in 2019 tov 93 in 2018). Dit is zeker ook te danken aan de mogelijkheid voor basisscholen om deel te nemen aan Museumschatjes van Erfgoed Brabant.
We hebben nieuwe lessen ontwikkeld en zijn een serie naschoolse tekenlessen gestart voor kinderen, waarvoor veel belangstelling bestond. In 2020 krijgen deze daarom zeker een vervolg.

Met dank aan de volgende organisaties waarmee we samenwerken:

-Fontys Academie voor Beeldende Vorming Tilburg
-Kunstlab
-KunstpodiumT
-Natuurmuseum Brabant
-Ontdekstation013
-Stadsmuseum Tilburg
-Techniek OntdekRijk
-Theaters Tilburg
-Tilburg University Juniornight
-VanGoghHuis Zundert
-Werkgroep Maluku

Tekenles Vincents Reis

P1020105

Alles staat klaar voor de Verwonderroute: workshop 'Vleugels vliegen'.

P1020642

Digitale tekenles van gastdocent Djenné Fila

P1030554
TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal