Op zondag 22 december opent wethouder Marcelle Hendrickx de expositie De Nieuwe Vincent 2019 in KunstpodiumT.


In deze expositie laten 15 jongeren zien wat zij de afgelopen drie maanden geleerd en gedaan hebben in het talentenprogramma De Nieuwe Vincent 2019.

Drie maanden
Het is de zesde keer dat Vincents Tekenlokaal het project De Nieuwe Vincent organiseert. Jongeren tussen 10 en 14 jaar kunnen meedingen naar een plek door hun mooiste tekening op te sturen. De besten gaan door en volgen drie maanden lang een intensief programma, waarin zij worden ondergedompeld in de kunstwereld, creatief leren denken en nieuwe technieken leren om hun talent verder te ontwikkelen.

Afwisselend programma
Grote inspiratiebron voor dit talentenprogramma is Vincent van Gogh, die als 14-jarige jongen tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. De jonge tekenaars van nu volgden een afwisselend programma met lessen van gastdocenten. Daarnaast kregen zij programma's aangeboden bij het Van GoghHuis in Zundert, de Lustwarande en museum De Pont in samenwerking met Kunstlab, het atelier van kunstenaar Paul Bogaers en de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys. Wie weet gaan zij hier in de toekomst zelf de opleiding volgen.

Winnaar
Tijdens de opening op 22 december maakt een deskundige jury bekend wie zich De Nieuwe Vincent 2019 mag noemen. De winnaar is degene die er het meest tussenuit springt qua originaliteit, kwaliteit en groei. Hij of zij ontvangt de Jan Naaijkens Juniorprijs van het Noordbrabants Genootschap.
De jury bestaat uit Frank Pisart (voorzitter Noordbrabants Genootschap), Vincent Dams (kunstenaar) en Danielle Lemaire (kunstenaar en artist-in-residence Van GoghHuis-okt2019).

Tekentalenten
Vincents Tekenlokaal is supertrots op de inzet en vooruitgang van alle Nieuwe Vincenten. De tekentalenten hebben heel groot en heel klein getekend, snel geschetst en gedetailleerd gewerkt, gewerkt met met potlood, krijt, inkt en verf. Veel werk is ook gemaakt op de digitale tekentablets in Vincents Tekenlokaal.

Expositie
We nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken naar de verrassende resultaten. De opening op 22 december is voor genodigden. De expositie is te bezoeken van 27 december t/m 12 januari 2020 op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg . De toegang is gratis.

Fotografie: Maria van der Heyden

Lees de blogs op: denieuwevincent.nl/blog

De bloemen van Van Gogh: tekenen in Van GoghHuis Zundert.

Van Gogh Huis Zundert Maria Van Der Heyden Kln

Grote portretten tekenen: Academie voor Beeldende Vorming, Fontys

Academie Voor Beeldende Vorming Fontys Maria Van Der Heyden Kln

Snel leren schetsen: bezoek Lustwarande in samenwerking met Kunstlab

Lustwarande En Kunstlab Maria Van Der Heyden Kln

Analoge tekeningen bewerken op de digitale tablets: tekenlessen in Vincents Tekenlokaal.

Vincents Tekenlokaal Maria Van Der Heyden Kln
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal