De Nieuwe Vincent in september van startTot en met 19 augustus konden jongeren tot 14 jaar hun allermooiste tekening opsturen (digitaal of in een ouderwetse envelop) om mee te dingen naar een gewilde plek bij De Nieuwe Vincent. Van september tot en met december 2018 doorlopen vijftien talenten het tekenprogramma, dat toewerkt naar een expositie in december.

Het is de eerste keer dat De Nieuwe Vincent wordt georganiseerd vanuit de nieuwe locatie. Vincents Tekenlokaal opende in februari 2018 de deuren in de Spoorzone bij Ontdekstation013. De deelnemers aan De Nieuwe Vincent zullen hier regelmatig op zondagmiddagen te vinden zijn, bijvoorbeeld als zij aan het werk zijn op de digitale tekentablets. Ze maken onder begeleiding van onder andere kunstenaar Chiel Janssen nieuw werk dat getoond wordt op de eindexpositie in december in Kunstpodium T.

Deelnemers aan De Nieuwe Vincent kunnen uitkijken naar een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Door samenwerking met een kunstenaar en de uitjes naar een museum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie doen ze veel inspiratie op en leren ze veel nieuwe technieken. Vrienden en familie krijgen aan het eind de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens de expositie in Kunstpodium T, ingericht door De Nieuwe Vincenten zelf. Een jury kiest dan één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2018 mag noemen. Hij of zij wint een mooie prijs, die zijn of haar talent nog verder zal stimuleren.

Meedoen kan voor jongeren tussen 10 en 14 jaar oud. De meeste lessen zijn in Tilburg of omgeving, maar er worden ook uitstapjes georganiseerd. Deelnemers zijn om de twee weken een zondagmiddag en soms een woensdagmiddag aan het werk. Deelname kost niets, alleen tijd en creativiteit.
Inzenden kan niet meer. Op 24 augustus horen degenen die zich hebben opgegeven of ze geselecteerd zijn of niet.
Kijk op www.denieuwevincent.nl voor meer informatie en beelden van het programma in 2017.

De Nieuwe Vincenten van 2017 aan het werk met René Korten in Kunstpodium T

De Nieuwe Vincent 2017 Bij Kunstpodium T 1 Maria Van Der Heyden

De Nieuwe Vincenten 2017 in Kunstpodium T

Vtl Bij Kunstpodium T 24 Sept 4933 Klein

De Nieuwe Vincenten van 2017 in het atelier van kunstenaar Paul Bogaers

De Nieuwe Vincent 2017 Bij Paul Bogaerts 1 Maria Van Der Heyden

Een Nieuwe Vincent 2017 aan het werk in de tuin van De Pont museum

Vtl Bij De Pont 0982 Klein

De Nieuwe Vincenten uit 2017 op bezoek in De Pont museum

Vtl Bij De Pont 0877 Klein
Prijzen en tijden
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is gevestigd in Ontdekstation 013

Meer over Ontdekstation 013


Partners van Vincents Tekenlokaal