Vincents Tekenlokaal al helemaal thuis op nieuwe locatie in de Spoorzone

Acht jaar na de intrek in het Paleis Raadhuis zocht het tekenlokaal vernieuwing. De zoektocht naar een nieuwe locatie leverde niet alleen een prachtige plek op, maar ook een zeer geschikte partner. Ontdekstation013 en Vincents Tekenlokaal zijn blij met de samenwerking in de Spoorzone in Tilburg. In Ontdekstation013 is een lokaal met glazen wanden gebouwd: Vincents Tekenlokaal. De transparante ruimte is af te sluiten, zodat geconcentreerd getekend kan worden, waarbij de omgeving van het Ontdekstation als inspiratie ‘binnenkomt’. Het aantal tekencomputers is groter dan voorheen. Twintig tekenaars kunnen tegelijk digitaal aan het werk. Daarnaast is er volop gelegenheid om op papier te werken. Het tekenlokaal is op twee verschillende manieren te bezoeken. Tijdens de openingstijden van Ontdekstation013 op woensdagmiddag en in het weekend is iedereen welkom om langs te komen. Met de 5 euro entree voor Ontdekstation013 bezoek je ook Vincents Tekenlokaal. Daarnaast is het mogelijk om buiten die openingstijden een bezoek met een groep in te plannen. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor verjaardagsfeestjes, een familie-uitje, een digitale tekenles met een bedrijf of een ander bezoek met een groep mensen.

Talentontwikkeling en tekenonderwijs gaan goed samen met techniekonderwijs. Er is dan ook een grote wens om gezamenlijke workshops aan te bieden die zowel in het tekenlokaal en ontdekstation plaatsvinden. Daarnaast zijn er plannen om het gebruik van het tekenlokaal voor volwassenen te stimuleren.

Het ‘museale’ deel van Vincents Tekenlokaal blijft voorlopig in het Paleis Raadhuis, maar is door de verbouwing van de stadskantoren nu niet te bezoeken.

In het tekenlokaal

Vtl 0478 Klein

We zitten in Ontdekstation013

Vtl 0481 Klein

Overzicht van Ontdekstation013

Vtl 0583

blabla

VTL-0383
TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal