Op zondag 16 december opent in KunstpodiumT de eindexpositie van De Nieuwe Vincent 2018. Van september tot en met december hebben 14 deelnemers van 9 t/m 14 jaar het traject van De Nieuwe Vincent doorlopen. Samen met kunstenaars gingen ze op zoek naar hun talent en ontwikkelden ze dat verder. Het resultaat is verrassend en dat laten De Nieuwe Vincenten graag zien aan het grote publiek.

Het is de vijfde keer dat Vincents Tekenlokaal het project De Nieuwe Vincent organiseert. Jongeren tussen 9 en 14 jaar kunnen meedingen naar een plek door hun mooiste tekening op te sturen. De besten gaan door naar het programma De Nieuwe Vincent. Ze krijgen les, gaan op bezoek bij kunstenaars en worden aangezet tot nadenken over wat ze maken en hoe ze dat maken. De eindwerken worden geëxposeerd.

In de editie van 2018 hebben de medewerkers van Vincents Tekenlokaal de deelnemers uitgedaagd door ze met zoveel mogelijk verschillende werkwijzen en materialen te laten werken. Er werd een bezoek gebracht aan het atelier van kunstenaar Paul Bogaers, er werd getekend in De Pont Museum, bij de Artist in Residence in het Van GoghHuis in Zundert en op de ABV Fontys ( de ‘kunstacademie’) in Tilburg. Daarnaast waren er de digitale lessen in het tekenlokaal in de Spoorzone, waarin mooie crossovers werden gemaakt van analoge en digitale tekeningen.

Een deskundige jury kijkt naar talent en ontwikkeling van de deelnemers gedurende het traject. Op 16 december, tijdens de opening, ontvangt één van de deelnemers de Jan Naaijkens Juniorprijs. Deze wordt uitgereikt door het Noordbrabants Genootschap. De winnaar is degene die er het meest tussenuit springt qua originaliteit, kwaliteit en groei. De opening op 16 december is voor genodigden. Daarna is de expositie nog te bezoeken op 21, 22 en 23 december van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
De Nieuwe Vincent van Vincents Tekenlokaal is onmogelijk zonder de samenwerking met Kunstpodium T. Zij nemen deel in de jury en stellen de expositieruimte beschikbaar. Voor de invulling van het traject kon het tekenlokaal een beroep doen op ABV Fontys Tilburg, De Pont museum en het Vincent Van GoghHuis in Zundert. De gemeente Tilburg maakt De Nieuwe Vincent mogelijk door een financiële bijdrage.

Expositie De Nieuwe Vincent
Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg
Open op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december van 13.00 tot 17.00 uur

De Niewe Vincent bij De Pont museum - fotografie door Maria van der Heyden

De Nieuwe Vincent Bij De Pont Museum Foto Maria Van Der Heyden 3728 Klein

De Niewe Vincent bij De Pont museum - fotografie door Maria van der Heyden

Vtl De Pont 3675 Klein

De Niewe Vincent bij het Van Gogh Huis in Zundert - fotografie door Maria van der Heyden

Vtl Zundert Mvd H5351

De Nieuwe Vincent in Vincents Tekenlokaal - fotografie door William van der Voort

De Nieuwe Vincents2018 Lores Williamvander Voort 41
TICKETS
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal