Vacature freelancer/tekendocent

Ben jij goed in tekenen, beheers je meerdere tekentechnieken en heb je didactische vaardigheden? Dan is freelance werken voor Vincents Tekenlokaal misschien iets voor jou.

We zijn op zoek naar enthousiaste, creatieve mensen
om ons freelanceteam te versterken.

Je geeft tekenlessen aan leerlingen die Vincents Tekenlokaal komen bezoeken, zowel uit het primair als uit het voortgezet onderwijs. We hebben hiervoor vaste lesprogramma’s die je na een korte inwerkperiode zelfstandig kunt verzorgen. Het gaat zowel om ambachtelijke als digitale tekenlessen. Het geeft niet als je nog geen ervaring hebt met digitaal tekenen, maar dat heeft wel een pré.

Natuurlijk zit er altijd een verhaal van Vincent van Gogh vast aan onze tekenlessen. Leuk als je dit levendig kunt vertellen. Daarna gaan leerlingen met opdrachten aan de slag, waarin je ze de ruimte geeft om hun eigen creatieve proces door te maken. Je begeleidt dit en zorgt voor een positieve, geconcentreerde sfeer.

Naast tekenlessen voor scholen organiseert Vincents Tekenlokaal ook workshops en cursussen buiten schooltijden. Ook hieraan zou je een bijdrage kunnen leveren. Deze lessen vinden plaats op verschillende locaties, en soms ook in het weekend.

Wat we vragen:

  • Je hebt een hbo-opleiding tekenen/beeldende vorming.
  • Je beschikt over aantoonbare didactische vaardigheden.
  • Je vindt het leuk om met verschillende leeftijdsgroepen te werken.
  • Je bent regelmatig beschikbaar tijdens schooltijden.
  • Je komt terecht in een gezellig en creatief team en gaat werken op een prachtige werkplek: het Paleis in het hart van Tilburg.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Marloes Coppes, coördinator Vincents Tekenlokaal, via de mail: marloes.coppes@vincentstekenlokaal.nl of telefoonnummer 06 13384495 (di t/m vrij).

Analoge en digitale lessen geven voor primair en voortgezet onderwijs

Tekenlokaal Analoog
Prijzen en tijden
Ontdek station 013

Vincents Tekenlokaal is een initiatief van Stadsmuseum Tilburg.

Meer over Stadsmuseum Tilburg


Partners van Vincents Tekenlokaal